lördag 17 augusti 2013

501 saker du borde ha lärt dig om...

Titel: 501 saker du borde lärt dig om... Historia
Språk: Svenska
Författare: Alison Rattle och Alex Woolf. (Översättning: Lottie Eriksson)
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 256 sidor
Baksidetext: 501 saker du borde lärt dig om... HISTORIA
     Slaget vid Hastings, Zimmermantelegrammet, Alamo, Grisbukten, Westfaliska freden, Bastiljen, Lätta brigadens anfall, Gutenbergs typer, Pearl Harbor, Sänkningen av Lusitania, Watergate, Peterloomassakern, Kristallnatten, Magna Charta, Freden i Versailles, Boston Tea Party, Renässansen, Reformationen, Slaget vid Stalingrad...
     Ärligt talat, hur mycket vet du egentligen om historia? Ju äldre vi blir desto okunnigare känner vi oss, och tiden räcker inte till för att fylla kunskapsluckorna. Här är boken du behöver för att komma ikapp.
     Vem, vad, när och varför? Svaren på frågorna finns här. När du har läst den här boken kommer du att veta mycket mer om de viktigaste händelserna i vår historia, och du kommer dessutom att ha fått kunskap om några intressanta myter. Allt du behöver göra är att läsa och njuta!


Min kommentar: För en historienörd som mig, men som ändå är väldigt okunnig i ämnet (om du frågar mig alltså) så är det här en helt underbar bok. Framför allt gillar jag de där "snabba fakta", där man får lära sig att t.ex: den vildsinte krigaren Atilla, hunnernas kung, dog 453 e.Kr. efter att ha fått näsblod på bröllopsnatten. Bara en sån sak! Värdelöst vetande? Javisst, men visst är det underbart att bara kunna slänga ur sig en sådan sak vid tillfälle! =)

Betyg: 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar