lördag 3 december 2016

Grantchester - Säsong 2

Bilden är lånad från CDON.se
Titel: Grantchester - Säsong 2
Originaltitel: Grantchester
Genre: Drama, Deckare
Skapad av: Daisy Coulam
Baserad på: The Grantchester Mysteries av James Runcie
Skådespelare: Robson Green, James Norton, Tessa Peak-Jones, Al Weaver, Morven Christie, Kacey Ainsworth, Guy Hopkins
Premiär: 2016-03-02
Antal avsnitt: 6
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på: SVT hösten 2016
Betyg: 4

Handling: Året är 1953 och kyrkoherden Sidney Chambers kommer till byn Grantchester strax utanför Cambridge för att jobba i församlingen. Han har tidigare levt ett fridfullt liv, men när flera församlingsbor i byn plötsligt dör under misstänkta omständigheter slängs han plötsligt in i en värld full av lögner, svek och mord.

Snabbt finner han att den insikt han har kring människors villkor och det naturliga förtroende han föder i människor innebär att han utmärker sig som detektiv. Tillsammans med poliskommissarien Geordie Keating, den naiva och välmenande prästen Leonard Finch samt hushållerskan Mrs Maguire börjar han utreda fallen.

Brottsutredningen är dock inte Sidneys enda bekymmer. Han är förälskad i den vackra Amanda men hoppet om att någonsin få hennes hjärta tappade han dock redan när han blev präst.

Min kommentar: Jag förälskade mig i den här serien redan i första avsnittet av första säsongen. Den unge prästen gick/går ju inte av för hackor, men jag gillade/gillar även polisen (Geordie).

Det är ju något med deckare som utspelar sig på landsbygden. Vad är det som händer egentligen i de engelska grevskapen och byarna? Folk dör som flugor och den man minst kunde ana visar sig vara mördare!

Den här säsongen var mycket mörkare och tyngre än den första, men minst lika bra som den första säsongen.

Gillar du mysiga engelska deckare, så är det här en serie för dig. Men, börja från början...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar