lördag 13 april 2013

Liebster Blog Awards

Oj, det här hade jag faktiskt inte väntat mig! =) Min vanliga bloggångest blev helt plötsligt ännu värre. Nu måste jag läsa på, och jag måste få ihop inlägg! Samtidigt är jag glad att jag fått den här awarden av Nobelprisprojektet! Och det är faktiskt tack vare Nobelprisprojektet som jag fick den här huvudlösa idéen att läsa alla böcker vi har till försäljning på jobbet.


Den som får utmärkelsen ska svara på några frågor och sedan skickar den vidare till fem bloggfavoriter (fast man behöver ju inte skicka vidare, utan det räcker att ta emot priset och tänka på att jag och många andra uppskattar just det som du gör). Så här kommer då mina svar:

FRÅGORNA

Vad ville du bli när du var liten?
Oj, nu måste jag tänka... Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag drömde om att bli när jag blev stor när jag var lite. Men förmodligen dagisfröken eller hårfrisörska.

Vad är du idag?
Idag är jag turistinformatör. Jobbar på Gränna Turistbyrå som delar lokaler med Grenna Museum, och det är i museibutiken jag hittar alla böcker jag ska läsa! Har tidigare jobbat som undersköterska och habiliteringsassistent, så det där att jobba med människor har legat mig varmt om hjärtat i många år!

Vart vill du helst resa?
Arktis och Antarktis naturligtvis! =) Allt läsande om Nord- & Sydpolen har fått mig att vilja besöka dessa kalla platser. Det vore sjukt intressant att se platsen där Andréexpeditionen startade och där den så olyckligt avslutades. Jag vill se Vinterstationen på Snow Hill (Antarktis), och finge jag se en isbjörn live i sitt rätta element så skulle jag väl svimma!

Var ser du dig själv om fem år?
Förhoppningsvis är jag kvar inom turismbranschen. 

Rött eller vitt?
Måste jag välja? Men eftersom jag har en viss förmåga att skita ner mej, så väljer jag rött. Då syns det kanske inte lika väl!

Sommar eller vinter?
Får man välja hösten? Men om jag måste välja mellan just sommar och vinter så väljer jag sommar. Jag har eksem, som alltid är mycket värre på vintern, eftersom jag måste ha en himla massa kläder på mig!

Skog eller hav?Hav. Har en viss förmåga att irra bort mig när jag är i skogen. Vatten får mej att varva ner. Jag kan sitta hur länge som helst och bara blicka ut över vattnet!

Vad gör dig ledsen?
Människor och djur som far illa.

Vad är det bästa du vet?
Komma hem från jobbet, av med jobbkläderna, på med myskläderna och krypa upp i soffan och se nån film. Känslan att kunna bocka av en bok i projektet är ju inte heller helt fel!

Jag skickar vidare till:
Elisabet i landet Halland, som jag hittade av en slump när jag googlade på blogg och Österlen för en del år sedan. Elisabet är en fantastisk person som bryr sig om både djur och människor, och jag blir alltid (nästan i alla fall) glad när jag läser hennes blogg.

Drefseryd Gård, som bloggar om livet på landet, om att vara bonde, driva gårdsbutik och har ytterligare ett gäng järn i elden!

Bokföring enligt Monika, som har en fantastisk bokblogg. Härigenom har jag fått en mängd boktips, och listan på böcker jag bara måste läsa, ja den bara växer...

Feelgoodbibliotikarien, en nyupptäckt bokblogg. Och vem gillar inte Feelgood om jag säger som så?

PiggElin: en hurtbulle utan dess like. Önskar jag hade hälften av hennes energi och vilja. =)

Och hade jag inte fått den här awarden av Nobelprisprojektet, så hade den varit en given kanditat. En annan favorit är ju Arga Bibliotekstanten, men dessvärre bloggar ju inte hon längre...

2 kommentarer:

  1. Hej, nej men inte ska jag väl ge dig ångest heller! Det är jättekul att läsa om de här böckerna om Nord- och Sydpolenexkursioner, som jag knappt visste fanns. Så heja heja kämpa på! (Och tänk på att det är för vår egen skull vi gör såna här projekt... Fast ibland är det svårt :)

    SvaraRadera
  2. Josefine: Nu är inte min ångest så allvarlig. Det handlar väl mest om att jag sätter lite höga krav på mig själv emellanåt! =) Kul att du gillar att läsa om böckerna. Jag hade inte heller den blekaste aning om att alla dessa expeditioner ägt rum! //Jenny

    SvaraRadera