måndag 30 januari 2017

Harry Potter och hemligheternas kammare

Titel: Harry Potter och hemligheternas kammare
Originaltitel: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Genre: Äventyr, Fantasy, Familj
Regissör: Chris Columbus
Baserad på: Harry Potter and the Chamber of Secrets av J.K. Rowling
Skådesepelare: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Kenneth Branagh, John Cleese, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Maggie Smith, Julie Walters m.fl.
Utgivningsår: 2002
Längd: 2 timmar 36 minuter
Serie: Harry Potter
Såg den på: DVD 21 januari 2017
Betyg: 5

Handling: Bilar flyger, träd slår tillbaka och en mystisk husalf kommer för att varna Harry Potter. Så startar det andra året av hans förtrollande resa till en värld fylld av trolldom. Under det här året på Hogwarts, talar spindlar, brev skriker och Harrys förmåga att prata med ormar får hans vänner att bli misstänksamma mot honom. Från duellklubbar till skurkaktiga Dunkare är det här ett år fyllt av äventyr och fara när det med blod står skrivet på väggen att Hemligheternas Kammare har öppnats. Det krävs både magiska trollformler och stort mod av Harry, Ron och Hermione för att kunna rädda Hogwarts i den här förtrollande filmen baserad på den andra succéboken av J.K. Rowling.
     Gör er redo att underhållas och fängslas när Harry Potter visar att han är mer än bara en trollkarl - han är en hjälte!

Min kommentar: Andra filmen om Harry Potter gjorde mig inte besviken. Inte för fem öre. Det var ett kärt återseende att komma tillbaka till Hogwarts och eleverna och lärarna och de andra. I den här filmen får vi lära känna ett par nya karaktärer, en av dem är Gilderoy Lockhart, en narcisstisk person som självklart gjort både det ena och det andra, och flickor och kvinnor är alla "dökära" i honom. Kenneth Branagh gör ett toppenjobb som Gilderoy. Vi får även träffa husalven Dobby, som varnar Harry från att komma tillbaka till Hogwarts.

Det är en mörkare och tyngre stämning i den här filmen, jämfört med första filmen. Det händer något mest hela tiden, och pulsen stegrade vid flera tillfällen. Tänk då hur det ska vara för den yngre publiken som ser på filmen... Eller så är det bara jag som är riktigt harig av mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar