tisdag 23 december 2014

Som en drömbild

Titel: Som en drömbild
Författare: Nora Roberts
Språk: Svenska
Genre: Skönlitteratur, Roman
Utgivningsår: 2011
Antal sidor: 309
Baksidetext: En ordentlig men charmig lärare är verkligen inte typen som Mac Elliot blir kär i. Men en liten flört är kanske precis vad hon behöver. Hon vill bli lite distraherad, hon vill slipa dras in för mycket i alla sockersöta bröllopsbesvär som hon ständigt utsätts för. Mac är fotograf och driver den framgångsrika bröllopsagenturen I Nöd och Lust tillsammans med sina närmaste väninnor; Emma, Parker och Laurel.
     Men bröllop är det sista Mac kan tänka sig för sin egen del. Aldrig kan hon väl ana att en liten flört med den trygge och pålitlige Carter kan leda till något djupare. Men Mac drabbas helt oväntat av en förälskelse större än hon kan drömma om. Vågar hon tro att kärleken håller? Mac som aldrig har velat binda sig och som alltid tröttnar så fort. Vågar hon tro att Carter verkligen är mannen i hennes liv.

Har lånat bilden från Cdon.com
Min kommentar: Som en drömbild är den första delen i en ny charmig romanserie av Nora Roberts. Här får du möta de fyra barndomsvännerna som driver företaget I Nöd och Lust ihop. Mac är bröllopsfotograf, Emma är florist, Laurel är konditor och Parker bröllopsagenturens VD. (Hämtat från bokens baksida).

Där har ni storyn i den här boken. Typisk feel-good-roman. Det räcker att läsa baksidetexten så känner man på sig hur boken slutar. Men ibland behövs sådana här böcker.

Det här är en otroligt lättläst bok, jag läste i princip hela boken på tåget mellan Nässjö och Stockholm. Det är väl inte den djupaste, mest avancerade storyn jag läst, men det är skönt med sådana här böcker. Det är med andra ord kanske inte den största läsupplevelsen jag haft i mitt liv, men den är långtifrån tråkig. Och det är ändå skönt ibland att bara läsa utan att behöva tänka på vem mördaren är, och bara se hur allting löser sig.

Det här då första delen av fyra i en romansvit om bröllopsagenturen I Nöd och Lust, och i varje bok får vi följa en av karaktärerna, samtidigt som de andra tre självklart är närvarande i alla fyra böckerna. Men, det är liksom en person/karaktär man följer genom boken. Jag har lånat del två i serien, och den planeras att läsa nu under julledigheten!

Betyg: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar