onsdag 28 september 2016

Love & Friendship

Titel: Love & Friendship
Originaltitel: Love & Friendship
Genre: Komedi, Romantik, Kostymfilm
Regissör: Whit Stillman
Baserad på: Lady Susan av Jane Austen
Skådespelare: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Stephen Fry
Utgivningsår: 2016
Längd: 1 h 32 min
Serie: -
Såg den på: Biostaden Jönköping 28 september 2016
Betyg: 3, en stark sådan.

Handling: Lady Susan har bara varit änka i ett par månader, men möts redan av nya uppvaktare var hon än går. Det är nästan så att hon drivs på flykt från sitt tillhåll på godset Langford, för att undfly dessa flirtande herrar. Men det är en flykt hon till synes verkar trivas med, nämligen en jakt på ett nytt lämpligt gemål. Och så förstås en fästman till hennes dotter också.

Min kommentar: Äntligen har det kommit en ny Jane Austenfilm. Och det är inte bara en nyinspelning av tidigare TV-serier eller filmer. Nej, den här filmen bygger på boken "Lady Susan" som utgavs postumt, alltså efter hennes död, 1795. Den är lite annorlunda på så vis att den är skriven i brevform. Filmen har dock lånat namnet av en annan av Austens böcker som heter just Love & Friendship.

Det är vackert filmat, kläderna underbara och musiken ska vi inte prata om. När vi får se en karaktär för första gången i filmen, så får man en kort beskrivning om vem det är och vilket förhållande den personen har till andra i filmen. Kul drag tycker jag.

Det var dock en hel del karaktärer att hålla koll, men å andra sidan brukar det vara det i Austens romaner. Filmen var dock lite annorlunda, lite mer avskalad än andra Austenfilmer. Men, jag gillar't.

Kate Beckinsale gör en underbar rollprestation som den manipulativa Lady Susan. Men, frågan är inte om Sir James Martin ändå är favorit. Så totalt vimsig...

Vill du se en rolig film så gå och se den. Jag skrattade många gånger i filmen. Jane Austen hade verkligen humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar