torsdag 10 april 2014

Minnen Människor Platser

Titel: Minnen Människor Platser Jönköpings stads historia
Språk: Svenska
Författare: Jönköpings Läns Museum
Genre: Fakta, Hembygd
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 160
Baksidetext: Minnen Människor Platser är en fristående katalog till utställningen om Jönköpings stads historia i Arkivhuset i Jönköping.
     I utställningen möter vi stadens spännande historia från dess grundande på 1200-talet fram till 2000-talet. Här framträder olika tiders visioner för staden och skildringar av människorna, deras liv och villkor. Utställningskatalogen innehåller korta artiklar om stadens liv genom tiderna, dels i sammanfattande form, dels i fördjupande texter. Berättelserna gör nedslag i Jönköpings över 700 år långa historia genom minnen, människor och platser.


Min kommentar: Som baksidetexten säger så är det här en utställningskatalog till den lokalhistoriska utställningen i Arkivhuset. Det är korta texter med inte så mycket lull-lull, vilket jag gillar. Här får man läsa om hur staden kom till, klostret, slottet, Jönköping brinner och mycket mer. Efter att ha besökt utställningen flera gånger så känner jag igen väldigt mycket redan vid första läsningen!

Även om en del saker upprepas så är det här en bok jag kan rekommendera, då den kort och koncist berättar om Jönköpings historia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar