onsdag 30 januari 2013

Det goda värdskapet

Titel: Det goda värdskapet - Konsten att få människor att känna sig välkomna
Språk: Svenska
Författare: Jan Gunnarsson och Olle Blohm
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 149
Baksidetext: Hur kommer det sig att vissa människor satt på rätt buss på väg till jobbet imorse?
     Hur kommer det sig att de möttes av välkomnande medarbetare som känner arbetsglädje?
     Hur kommer det sig att just deras arbete älskas av kunderna?
     Kan det hänga ihop...?Vi tror det.
Det goda värdskapet kom ut första gången 2002 och blev en formidabel succé. Boken har nu översatts till engelska, norska, danska och holländska och mött läsare över hela världen, antingen direkt, eller som komplement till en föreläsning inför tusentals medarbetare och ledare.
     Utgåvan du håller i handen speglar var vi står ida. Vi har lärt oss massor under resans gång och vet idag att värdskap mellan kollegor kan förflytta berg, samtidigt som en ensam värd ofta slocknar om inte företaget förstår lyskraften. Vi behöver alla finna mening och glädje i det vi gör för att kunna möta andra med en öppen blick, ett öppet hjärta. Värdskap må vara universiellt på många plan, men det är också något högst individuellt. Och din tolkning är alltid lika god som någon annans.


Min kommentar: Den här boken har jag blivit "påtvingad" att läsa inför en kurs i just det goda värdskapet. Den här boken är tänkt som en inspirationsbok, men jag kan inte låta bli att reta mig lite på den. Författarna verkar ha gjort "allt" här i livet, och självklart handlat utanför ramarna just för att få till det där goda värdskapet... Nu kanske det är så att dessa två herrar faktiskt varit med om allt detta som det står om, men det blev lite för mycket för mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar