söndag 9 oktober 2016

En orolig grav

Författare: Elly Griffiths
Titel: En orolig grav
Genre: Deckare
Antal sidor: 304
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: A dying fall
Översättning: Gunilla Roos
Serie: Ruth Galloway #5
Utgivningsår: 2013
Format: Inbunden
Källa: Biblioteket
Utläst: 7 oktober
Betyg: 4

Baksidetext: Ruth Galloways gamle vän Dan Golding tror att han har gjort en sensationell upptäckt som kommer att förändra arkeologin för evigt. Fyndet rör den legendariske kung Artur och eftersom Ruth är specialist på skelettdelar ber han i ett brev om hennes expertutlåtande. Av Dans redogörelse framgår att han är rädd, men hinner aldrig avslöja varför. När brevet når Ruth är Dan redan död. Innebränd i sitt hus, och ytterdörren låst utifrån.
     Ruth får en inbjudan från Blackpools universitet att undersöka Dans skelettfynd. Kort därefter mottar Ruth hotfulla sms. Det står klart att starka krafter med kopplingar till universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus. Individer som är beredda att ta till hot och våld för att dölja vad som döljas kan.

Min kommentar: Femte boken om Ruth Galloway och Harry Nelson gjorde mig INTE besviken. I den här boken tar Ruth och Harrys vän Cathbad en större roll, och vi får även följa med hem till Harrys föräldrahem och träffa en gammal vän till honom.

För varje bok jag läser av Elly Griffiths, ju mer älskar jag hennes sätt att skriva. Humorn. Ironin. Och så är det så där onödigt spännande bitvis. På ett ställe i boken nästan skrek jag rätt ut: NEEEEJ!!! Det var tur jag satt hemma vid köksbordet vid den sekvensen.

Har redan påbörjat den sjätte boken om Ruth och Harry, och det finns ju bara en enda nackdel. Jag har snart läst alla böckerna om Ruth och Harry. Vad ska jag göra sedan? Jag vill verkligen inte avsluta med vänskap med dem båda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar