fredag 7 april 2017

Hobbit: En oväntad resa

Bilden hittade jag på Google
Titel: Hobbit: En oväntad resa
Originaltitel: The Hobbit: An Unexpected Journey
Genre: Fantasy
Regissör: Peter Jackson
Baserad på: The Hobbit av J.R.R Tolkien
Skådespelare: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Cate Blanchett, James Nesbitt, Ken Stott, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Andy Serkins m.fl.
Utgivningsår: 2012
Längd: 2 timmar 49 minuter
Serie: Hobbit
Såg den på: Blu-Ray 12 mars 2017
Betyg: 4

Handling: Hobbit: En oväntad resa är historien om resan som Bilbo Bagger ger sig ut på för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Efter att ha blivit uppsökt av trollkarlen Gandalf Grå befinner sig Bilbo plötsligt i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariske krigaren Thorin Ekensköld. Vägen mot dvärgarnas rike går över vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensliga berget, men först måste de ta sig genom dvärgarnas tunnlar. Det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv - Gollum. Ensam med Gollum vid stranden till en underjordisk upptäcker den intet ont anande Bilbo både ett mod och en falskhet inom sig, något han tidigare inte känt. Det är också nu som Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi.

Min kommentar: En fantastisk film helt enkelt! Jag kan inte säga hur väl den följer boken, då jag inte läst boken. Det här är första filmen i en trilogi om hobbiten Bilbo Baggins och hans osannolika äventyr.

Första gången jag såg filmen (på bio), fick jag inte riktigt riktigt ihop det. Detta då den här filmen är gjord efter Sagan om ringen-trilogin, men utspelar sig innan. Jag är ju en människa som vill ha det i "rätt" ordning.

Miljöerna är fantastiska och om jag var sugen på att åka till Nya Zeeland efter att ha sett Sagan om Ringen, så har inte denna dröm försvunnit!

Det är idel (i mina ögon) kända och duktiga skådespelare med, även om en del är närapå omöjliga att känna igen. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar