onsdag 15 mars 2017

Harry Potter och den flammande bägaren

Bilden kommer från Discshop
Titel: Harry Potter och den flammande bägaren
Originaltitel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Genre: Familj, Äventyr, Fantasy
Regissör: Mike Newell
Baserad på: Harry Potter and the Goblet of Fire av J.K. Rowling
Skådespelare: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Maggie Smith, Michael Gambon, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes m.fl.
Utgivningsår: 2005
Längd: 2 timmar 37 minuter
Serie: Harry Potter
Såg den på: DVD 12 mars 2017
Betyg: 4

Handling: Harrys fjärde år på Hogwarts inkluderar Triwizard-turneringen i vilken elevrepresentanter från tre olika skolor tävlar i en magisk trekamp med ökande svårighetsgrad. De tävlande väljs av den flammande bägaren som detta år gör ett mycket överraskande uttalande: Hogwarts ska ha två representanter i turneringen inklusive Harry Potter. Som om saker och ting inte var svåra nog börjar tecken på den otäcke trollkarlen Voldemort dyka upp och signalera att han börjar bli redo att komma tillbaka till de levandes värld.

Min kommentar: Ännu en bra Harry Potter-film, men inte den bästa jag sett. Filmen får inte full pott, då jag tycker att man valt bort en del scener i boken som jag mer än gärna hade sett i filmen. Vissa övergångar känns lite väl snabba emellanåt, vilket också drar ner lite på betyget. Men, samtidigt kan det inte vara lätt att göra en film som inte är över tre timmar lång av en bok som består av nästan 640 sidor. Boken är otroligt spännande, men filmen kommer inte riktigt upp i den kalibern.

"Helt plötsligt" har Harry, Ron, Hermoine och de andra vuxit upp och blivit tonåringar, med alla dess bekymmer. Nu är de inte barn längre. Och de råkar ut för allt farligare saker. Efter varje film tänker jag att det kan inte bli en mörkare film än den jag just sett. Men det kan det.

Brendan Gleeson som Mad-Eye Moody och Ralph Fiennes som Voldemort gör riktigt bra prestationer. Men tänk så många timmar Ralph var tvungen att sitta i sminket för att få till den masken. Där har man verkligen lyckats, både med casting och mask!

Självklart ska du se den här filmen. Och den stora frågan, är vem som stoppade i Harrys namn i den flammande bägaren?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar