söndag 2 december 2012

Fifty Shades of Grey

Titel: Fitfy Shades of Grey
Språk: Engelska
Författare: E L James
Utgivningsår: 2011
Antal sidor: 514
Baksidetext: When litterature student Anastasia Steele goes to interview young entrepreneur Christian Grey, she encounters a man who is beautiful, brilliant, and intimidating. The unwordly, innocent Ana is startled to realize she wants this man and, despite his enigmatic reserve, finds she is desperate to get close to him. Unable to resist Ana's quiet beauty, wit, and indepedent spirit, Grey admits he wants her, too-but on his own terms.
     Shocked yet thrilled by Grey's singular erotic tastes, Ana hesitates. For all the trappings of success-his multinational businesses, his vast health, his loving family-Grey is a man tormented by demons and consumed by the need to control. When the couple embarks on a daring, passionately physical affair, Ana discovers Christian Grey's secrets and explores her own dark desire.


Min kommentar: Den här boken läste jag enbart för att den varit så upphausad. "Alla" pratar om den. Rena pornografin ska det tydligen vara. Inte nog med att det är en snuskbok för kvinnor, den där Mr Grey pysslar tydligen enbart med BDSM-sex. Vet du inte vad det är så googla... Så ni kan ju tänka er mina förväntningar på den här boken. Jag trodde det skulle vara typ snusk från första sidan. En av mina vänner sade till mig att snusket inte började förrän efter 100 sidor. Då tänkte jag, att ska jag läsa 100 sidor innan snusket kommer igång i en "snuskbok"? Vad är det här för något. Men efter 100 sidor hände inget, förutom hett hångel i en hiss. När jag kom till sidan 112 började jag misströsta. Det hade jag inte behövt göra, för på sidan därpå så blev det genast lite hetare.

Om jag tyckte det var rena porren? Nej, faktiskt inte. Men det beror kanske på att jag läste den på engelska och inte på svenska. Hade jag läst den på svenska, så hade det förmodligen blivit skämskudde fram.... Även om jag inte tyckte den var så "farlig" så är den inte något för den pryda om jag säger så!

Betyget dras ned något, då "my inner goddess" och "my subconsciousness" upprepades i tid och otid. Sedan är det en del andra detaljer som jag störde mej på, men det varken orkar, eller vill jag ta upp här!
Mitt betyg: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar